Bloginurkka: Vesankalainen yrittäjä Eemeli Kanervo, Suomen Fillari Trial koulu

14.10.2021
Kesäkaudella puolen vuoden ajan Eemelin Trial koulussa kävi vilkas kuhina. Nyt loka- ja marraskuun ajaksi Eemeli lähti Englantiin treenaamaan ja hakemaan valmennusta maailman huipulta. Joulukuussa hän palaa taas ohjaamaan junnuja Jyväskylän trial-hallille. Lue lisää matkasta ja talven valmennuksista.

Kesäkaudella Eemelin Fillari Trial koulu kokoontui huhtikuusta syyskuuhun, puolen vuoden ajan. Osa aloitti lyhyemmällä tutustumisjaksolla, ja sitten jatkoi alkeis- tai harrasteryhmään. Osa harrastajista oli osallistunut Eemelin valmennukseen jo edellisenä vuonna ja nyt olivat mukana harraste- tai kilparyhmässä. Yhteensä kuusi eri junioriryhmää oli valmennuksessa kerran tai kaksi kertaa viikossa. Kilparyhmä kokoontui kolmekin kertaa viikossa, ja taidot kehittyivät kesän aikana paljon.

Junioreita oli kaiken kaikkiaan 25 ja he kiinnostuivat kovasti lajista. Kaikki osallistujat saivat ryhmästä myös Filllari Trialin T-paidat ja innokkaina odottivat aina seuraavaa kertaa - Milloin pääsee taas ajamaan trialpyörällä? Eemelillä oli myös lainapyöriä trialkoulussa, eikä kenenkään tarvinnut ostaa omaa pyörää heti alkuun. Harjoitukset kestivät kerrallaan 90 min ja siinä ajassa ehdittiin alkuun ja loppuun myös lämmitellä ilman pyörää esimerkiksi parkour-hipalla.

Mitä se trialpyöräily oikeastaan on? Pyörä poikkeaa tavallisesta retki- tai maastopyörästä, sillä siinä ei ole satulaa ja sillä on helppo tehdä erilaisia hyppyjä. Trialpyörässä ei myöskään ole vaihteita tai joustoa, vaan voima ja jousto tulevat pyöräilijän omasta kehosta. Tavoitteena on kisoissa ajaa merkittyjä jaksoja, joissa läpäistään portteja ja kerätään pisteitä. Yhden merkityn jakson suorittamiseen on 2 min aikaa. Eri jaksoja on kisoissa 5-6 ja ne kierretään kolmeen kertaan eli kovia suorituksia tulee yhteensä 15-18. Jaksojen välillä odotetaan omaa vuoroa ja palaudutaan edellisestä. Laji onkin erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä. Katso liitteenä video 2021 MM-kisojen 26 tuumaisten luokan voittajan Jack Carthyn ajosta. https://www.instagram.com/tv/CVFNhv3jmiH/?utm_medium=copy_link

Eemeli itse ajaa Suomenmestaruusluokkaa Elite-sarjassa ja saavutti viime kesänä SM-hopeaa. Tämän lisäksi 3 suomalaista pyöräilijää kävivät Espanjassa MM-kisoissa Junior-luokassa ja Eemeli oli alkukilpailussa 9. Finaaliin pääsi 6 parasta, ja tamperelainen Niilo Stenvall selvitti itsensä finaaliin ja hän sijoittui lopulta kisassa 4. sijalle. 

Nyt Eemeli lähti Englantiin ajamaan trialia Jack Carthyn valmennuksessa ja osallistuu päivittäin harjoituksiin kahden kuukauden ajan. Reissun aikana hän tekee myös lukiokursseja netin välityksellä Schildtin lukioon, jossa hän käy urheilulinjaa. Urheilulukio hyväksyi valmennusjakson mielellään, sillä Suomesta ei saa tämän tason valmennusta. Englanti oli muutenkin erinomainen valinta, sillä kielitaito paranee varmasti reissun aikana. 

Jyväskylän kaupunki avasi yleisölle nyt lokakuussa trial- ja skeittihallin, johon pääsee harjoittelemaan kertamaksulla. Trialhallin puolelle ei ole kaupugilta valvojaa, vaan jokaisella alle 18-v. pyöräilijällä pitää olla mukana oma valvoja sekä tietenkin pyöräilyvarusteet. Joulukuussa Eemeli alkaa pitämään myös sisävalmennusta (noin 5 junioria / ryhmä) ja niistä tiedotetaan marraskuun puolella lisää.

Lisätietoja matkalta esim. Eemelin Snapistä tai Instasta @eemelikanervo  Voit myös laittaa viestiä info@fillaritrial.com, jos haluat kuulla lisää alkavista kursseista!